Stappen om baanpermissie te halen!

Wat zijn de stappen om op de baan te kunnen spelen

Hoe moet ik mijn baanpermissie halen?

Om te kunnen spelen op de golfbaan heeft u een baanpermissie pas nodig van een golfvereniging die aangesloten is bij de NGF. U krijgt dan ook meteen een lid nummer bij de Nederlandse Golf Federatie. U kunt met deze pas op vele golfbanen spelen in Nederland een overzicht van de banen kunt u vinden op waarkanikgolfen.nl

Golflessen nemen

Voordat u uw baanpermissie pas gaat halen is het verstandig om wat golflessen te nemen of deel te nemen aan onze baanpermissie cursus. Tijdens de lessen met de professional gaat u het geleerde in praktijk brengen op de golfbaan. Tijdens de cursus worden alle basistechnieken doorgenomen zoals putten, chippen, pitchen, bunkers en de fullswing.

Voorbereiden Theorie

Tijdens de cursus en lessen wordt er aandacht besteedt aan de regels en etiquette door de professional. U kunt via onze website ook de examens oefenen zodat u goed voorbereidt het examen kunt maken.

Akkoord Pro

Nadat u het theorie examen behaald heeft geeft de lesgevende professional akkoord en ontvangt u binnen 8 dagen uw ngf baanpermissie pas. Op de dag zelf krijgt u een voorlopige bewijs van slagen zodat u meteen de baan kunt spelen.

Theorie leren

Om uw baanpermissie te halen moet u eerst slagen voor het theorie examen. Het examen kunt u letterlijk oefenen via onze website. Wij raden u aan om 1 keer per dag een oefenexamen te maken.

Ngf Golf Startpakket

Het ngf golf startpakket is ideaal om de regels en etiquette te leren en u voor te bereiden op het examen. Het pakket bestaat uit berschillende boeken en een dvd. Het pakket kunt u via deze link bestellen Ngf Golf Pakket

Waar bestaat het examen uit?

Het golfregelexamen bestaat uit vragen over de etiquette, regels en stableford telling. Tijdens het examen krijgt u 10 vragen over de etiquette, 19 vragen over de golfregels en 1 stableford vraag.

Examen vraag

De examen vragen bestaan uit illustraties die u letterlijk kunt oefenen via de online oefenexamens.

Wat is de tijdsduur?

U krijgt maximaal 60 minuten om het examen te maken en u mag geen regelboeken erbij gebruiken.

Geslaagd!

U ontvangt van ons een bewijs van slagen als de professional akkoord gegeven heeft voor baanpermissie ontvangt u binnen 8 dagen uw pas via de post.

Hoe haal ik mijn handicap 54?

Sinds 2012 bestaat het oude golfvaardigheidsbewijs niet meer maar heet nu handicap 54. Als beginnende golfer start u nu met een handicap 54 dit noemen we een club handicap

Na het behalen van uw baanpermissie kunt u zelf met vrienden of familie de Q kaart lopen. U moet over 9 holes minimaal 18 punten halen en over 18 holes 36 punten. De marker moet in het bezit zijn van een handicap 54 of een ega handicap.

Q kaart gelopen en dan?

Geweldig u heeft uw Q kaart gelopen! Check de Q kaart of alles goed is ingevuld en stuur dan een kopie van de Q kaart via de mail naar ons toe. Wij zetten dan direct de baanpermissie pas om naar een handicap 54 pas. Binnen 8 dagen heeft u de pas thuis.

Gelopen Q kaarten invoeren.

Na het ontvangen van uw handicap pas kunt u inloggen via onze website met uw e mail adres. U kunt dan zelf de gelopen Q kaart invoeren en opslaan. Na het verwerken van de q kaarten wordt uw handicap aangepast en doorgegeven aan de ngf.

Ega Handicap

Wanneer uw club handicap 54 onder de handicap 36 komt door het spelen van wedstrijden of lopen Q kaarten wordt het omgezet naar een Ega Handicap.

Kosten Pas

De kosten voor registratie van uw baanpermissie en handicap 54 pas bedragen 59 euro per jaar via onze golfvereniging. Dit komt jaarlijks terug.

Wanneer kan ik een Q kaart lopen

U moet in het bezit zijn van een baanpermissie pas met ngf nummer en geslaagd zijn voor het theorie examen.

Hoeveel Stableford punten moet ik halen?

U moet een Q kaart lopen over 9 holes met minimaal 18 punten en over 18 holes minimaal 36 punten. Heeft u de punten niet behaald dan hoeft u ook de q kaart niet in te leveren

Mag ik met iedereen een Q kaart lopen?

U kunt alleen een Q kaart lopen met marker die minimaal handicap 54 heeft en een ngf nummer.

Ik heb geen marker om een Q kaart te lopen.

Heel veel beginnende golfers hebben moeite met het lopen van de eerste Q kaart. Wij hebben elke zaterdag in Zeewolde en zondag in Den Bosch markers beschikbaar die met u de Q kaart willen lopen. Wilt u meer informatie hierover stuur ons vrijblijvend een mail.

Q kaarten lopen buitenland

U kunt met uw ega handicap ook Q kaarten lopen in het buitenland. De gelopen kaarten kunt u zelf in het systeem zetten. Vaak moet u zelf vooraf de stabelford punten berekenen en in het systeem zetten. De eerste Q kaart om uw baanpermissie om te zetten naar uw handicap 54 moet wel in Nederland gelopen worden.

pga holland

Informatie aanvraag